Регистрация

Солени бонбони Рокфор с грозде

Солени бонбони Рокфор с грозде
Лесно   |   Порции 20-30 бонбона   |   Видяна: 1531

Парти хапки с горзде, синьо сирене и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г бадеми или орехи
  • 100 г крема сирене тип Филаделфия
  • 75 г синьо сирене
  • 1 с.л. сметана или мляко (при нужда)
  • 200 г грозде без костилки

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво горздето и го подсушете.

2. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете ядките в нея за 6-8 минути.

3. Изпечените ядки охладете и нарежете с нож на ситно или смелете на едър прах в чопъра.

4. В купа смесете крема сиренето с натрошено на сино синьо сирене. Разбъркайте и намачкайте с вилица. Добавете млякото и разбъркайте отново.

5. Изсипете зърната грозде в купата със сирената и внимателно размешайте с шпатула.

6. Застелете си тава с пергамент. Взимайте с ръка всяко гроздово зрънце, оваляно в сирена. Отъркалвайте или поръсвайте с ядки и редете върху пергамента, като внимавате да не се опират едно в друго отделните зърна.

7. Приберете в хладилник до момента на поднасянето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта