Регистрация

Кускус с домати, краставици и дресинг

Кускус с домати, краставици и дресинг
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2247

Кръстоска между табуле и шопска салата - идеално предястие от кускус със зеленчуци и чесново-горчичен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кускус без варене
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 200 мл вряла вода
  • 1 краставица
  • 1-2 домата
  • връзка магданоз
  • 10-тина листа мента

За дресинга:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. горчица
  • 1,5 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сокът на 1/2 лимон
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Кускуса измийте в цедка и изсипете в купа. Добавете 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин и залейте с врялата вода. Оставете 5 минути докато зрънцата попият водата и станат пръхкави. Прехвълете в салатиера.

2. Доматите обелете и нарежете на парчета. Краставицата измийте и по желание обелете. Нарежете на кубчета - четвъртини. Не наситнявайте прекалено зеленчуците.

3. Това, което трябва да наситните, е листата магданоз и листата мента.

4. За дресинга смесете намачкания на паста чесън с горчицата, захарта, солта и пипера и залейте с лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте хубаво.

5. Разбъкайте кускуса със зеленчуците и билките, залейте със соса и разбъркайте отново. Поднсете. Може и напълно студено.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта