Регистрация

Крем супа от чушки



Крем супа от чушки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1746

Люта студена супа с пържени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.07.2018

Постна супа от чушки с люта нотка и разхлаждащ ефект правят Лора и Стоян, като дават идея за ястие, което е идеално за жегите и се приготвя доста лесно. Различна и семпла тази супа е идеален летен обяд, какъвто едва ли ви е хрумвало да хапете.

Зелените чушки от различни сртове и зелени люти чушлета се нарязват на едро. Лукът шалот и чесънът се наситняват. В тенджера се сгорещява зехтин и в него се изсипват чушките, лука и чесъна. Задушава се под капак 15-тина минути. След това се налива бяло вино, добавя се сол, пипер и майорана, готви се още малко и се налива зеленчуков бульон. Оставя се да къкри още 15 минути. Врялата супа с все тенджерата се поставя в мивка, пълна със студена вода. Така ястието няма да потъмнее.

Когато се охлади добре, се прибира в хладилника, а по-късно, щом дойде време за хапване, се вади и се пюрира. Поднася се по желание гарнирана с лимонова кора, лимонов сок, крутони и пресни листенца мента или босилек. Ако не постите, можете да натрошите любимото си сирене отгоре. Пикантна, студена и свежа, тази супа очарова с вкуса си.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта