Регистрация

Класическо греяно вино - глинтвайн

Класическо греяно вино - глинтвайн
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2621

Греяно вино с канела, карамфил и цитрусови корички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бутилка червено вино
  • 85 мл вода
  • 1 с.л. захар
  • 7 клончета карамфил
  • 1 индийско орехче (несмляно)
  • 4 пръчици канела
  • кората на половин лимон
  • кората на половин портокал

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата, добавете в нея индийското орехче, канелата и карамфила и оставете да поври 5-8 минути на умерен огън. След това прецедете, а пръчиците канела директно сложете в чашите, в които ще сервирате напитката.

2. Сложете на слаб огън виното да се загрее почти до точката на кипене. Добавете в него водата, цитрусовите кори и захарта. Не трябва да кипва - внимавайте. Дръжте на огъня 10-тина минути.

3. Сипете топло по чашите с канелата, без да цедите коричките.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта