Регистрация

Китайски гофрети с набухвател

Китайски гофрети с набухвател
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4065

Вкусни традиционни китайски гофрети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 140 г брашно
  • 1 1/4 ч.л. бакпулвер
  • 30 г царевично нишесте
  • 1 с.л. сушена смес от яйце и мляко (направете си я като смесите мляко на прах с яйца на прах)
  • 140 г захар
  • 140 г вода
  • 2 яйца
  • 2 с.л. евапорирано мляко
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пресейте първите четири от необходимите продукти. Разбийте яйцата и захарта, прибавете млякото и водата. Прибавете сухите съставки и накрая сипете олиото.

2. Загрейте гофретника, прибавете от течното тесто, така че да се напълни на около 80%. Затворете гофретника и печете на среден огън за 2 мин. от всяка страна.

3. Извадете и поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта