Регистрация

Гофрети с тъмен шоколад

Гофрети с тъмен шоколад
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3530

Наустоими гофрети с ягоди, сметана и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. (300 г) самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 2 с.л. тъмен шоколад на прах (какао)
  • 3 с.л. пудра захар
  • 2 яйца, жълтъците отделно от белтъците
  • 1 ½ ч.ч. (375 мл) мляко
  • 90 г неосолено масло, разтопено
  • щипка сол
  • шоколадов сос
  • 25 г мазнина за сладкиши
  • 200 г тъмен шоколад
  • 200 мл гъста сметана, леко разбита
  • 150 г ягоди, разполовени

Начин на приготвяне:

1. Натрошете 150 г шоколад и го сложете в тенджерка с мазнината. Разбъркайте на слаб огън, докато и двата продукта се разтопят и се получи гладка смес и заделете. Фино натрошете останалите 50 г шоколад. Прибавете и сметаната. Охладете до сервиране.

2. Пресейте брашното, содата за хляб и какаото в купа и прибавете захарта. Прибавете жълтъците, млякото и маслото и разбийте на гладък крем. В друга купа разбийте белтъците с щипка сол на сняг и с помощта на метална лъжица ги прибавете към течното тесто.

3. Загрейте гофретника. Сипете достатъчно тесто, колкото да покрие дъното и гответе според упътването на уреда. Повторете докато свърши тестото. Поднесете гофретите покрити със сметановата смес, шоколадовия сос и ягодите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта