Регистрация

Кейк с карамелизирни круши и бадеми

Кейк с карамелизирни круши и бадеми
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3113

Апетитен домашен сладкиш с ядки и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За карамелизирните круши и бадеми:

  • 3 круши, обелени и нарязани на филийки
  • светла кафява захар
  • неосолено масло
  • 300 гр. филирани бадеми

За портокаловото тесто:

  • 175 г самонабухващо брашно
  • 1 пълна ч.л. бакпулвер
  • 3 големи яйца, разбити
  • 175 г меко масло
  • 175 г ситна кристална захар
  • 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 портокалова кора

Начин на приготвяне:

1. Разбийте в голяма купа пресятото брашно и бакпулвера, заедно с останалите необходими продукти за портокаловото тесто, до получаването на гладка смес. 

2. Ако не разполагате с електрически миксер, първо разбъркайте с дървена лъжица маслото и захарта, след това пресейте брашното и бакпулвера в същата купа, а накрая добавете разбитите яйца малко по малко. Разбъркайте всичко много добре.

3. След това карамелизирайте крушите, като разтопите маслото в тенджерка, заедно с кафявата захар. Добавете резените круша и гответе няколко минути от всяка страна.

4. Намаслете формичката за печене и постелете с пергаментова хартия, която също трябва да намаслите.

5. Сложете крушите на един слой на дъното, след това поръсете тънък слой бадеми, преди да излеете сместа за кекса.

6. Печете във фурната до златисто-кафяво. За да проверите дали е готово, притиснете с пръст в средата на кейка и ако отскача обратно, без да остават следи, значи е готов. Но не отваряйте фурната прекалено рано, за да не спадне тестото.

7. Когато се изпече, оставете да се охлади и отстранете хартията за печене преди поднасяне.

8. Поръсете с пудра захар и поднесете с незаквасена сметана или ванилов сладолед.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта