Регистрация

Как да изпечете месото на цяло пиле в собствената му кожа



Как да изпечете месото на цяло пиле в собствената му кожа
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1094

Пилешко руло от месо, увито в пилешка кожа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Руснаците са ненадминати майстори на студените мезета и хитра идея в канала Всегда Вкусно го доказва. Рецептата показва как се прави пилешко руло изцяло от месо и подправки, което се сервира като студено предястие или може да се пъхне в хляб и да се превърне в идеалния сандвич. Във видеото ще се насладите как кожата от цяло пиле се смъква, месото се обезкостява, филетира и маринова, а после с него се пълни кожата и се увива на руло.

Започнете с пилето, отстраняването на кожата и порцирането му. (Ето как се разфасова пиле.) Следва филетата от гърди да се начукат на по-тъничко, а после всичко се маринова за 12 часа, като месото се слага в купа, поръсва се със сол, черен и лют пипер, провансалски подправки, намачкан чесън и горчица. Залива се с растителна мазнина, после и с вода и се разбърква. Прибира се в хладилник за 8-12 часа.

Следва кожата (която също се е мариновала с месото) да се разстели върху пласт хартия за печене, поставен върху плик за готвене. А върху кожата се редят мръвките и се поръсват с подправки. Завива се на руло - с все хартията и плика. Завръзва се добре и влиза във фурната на 80 градуса за 2:30 часа. След изпичане се оставя да се охлади и се прибира в хладилник. А после се развръзва от плика и хартията и се нарязва на слайсове като салам. Можете да го обявите и за домашен пилешки колбас. Гледайте клипа, за да разберете точно как можете да го приготвите вкъщи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта