Регистрация

Лесно цяло пържено пиле на тиган

Лесно цяло пържено пиле на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 926

Пържено пиле с доматен сос с чесън и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло неголямо пиле
  • сол и пипер
  • 2-3 с.л. растителна мазнина
  • олио
  • листа магданоз
  • 200 мл доматен сос или кетчуп
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 4-6 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Пилето разрежете с остър нож през средата на гърдите  заедно с костта от шията към трътката. След това го разтворете на пеперуда.

2. Поставете с корема надолу върху дъска, покрийте със стреч фолио и начукайте, за да се изтъни.

3. Поръсете със сол и пипер и покапете с мазнина двустранно и обтрийте хубаво. Оставете да се маринова така за 15 минути.

4. Сипете в голям тиган олио колкото да покрива дъното. Сгорещете на умерен огън и сложете пилето с кожата надолу. Върху него поставете 1-2 листа хартия за печене, а след това въхру тях - тенджера, пълна с вода, за да натиска птицата към тигана. Оставете така за 15 минути. След това обърнете и гответе още 15 минути като пак натиснете с хартия и тенджера. Можете да използвате голям камък, ако имате.

5. Докато чакате птицата да се сгови, направете соса. Изсипете в купичка доматеното пюре и добавете червен пипер, сух босилек, намачкан чесън и наситнени листа магданоз. Разбъркайте.

6. Готовото пиле намажете двустранно със соса и сервирайте с остатъка от соса.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта