Регистрация

Индийско джалеби - сиропирани понички



Индийско джалеби - сиропирани понички
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2337

Индийски поички със захарен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.01.2018

Пържени понички по индийски правят Лора и Стоян, готвейки традиционно джалеби. Това е сиропиран сладкиш от пържено тесто с аромат на шафран и куркума. Добре е да направите сместа за него 1 ден по-рано, за да престои в хладилника и да активира идеално набухвателя си. А самото готвене може и да е нестандартно, но пък е много лесно и бързо.

Първо в купа се смесват бяло и царевично брашно с куркума и бакпулвер. Тук не се слага захар, защото след пържене пончките се сиропират със захарен сироп. Към тестото се добавя още кисело мляко и разтопено масло. Разбърква се хубаво и се прибира в хладилника за 24 часа.

Следва да се прехвърли в плик. Сгорещява се олио за пържене на маслена баня и се реже връхчето на плика. С него се оформят кръгли спиралки. Това е и леко трудната част за неопитните готвачи. Но в крайна сметка каквато и форма да изкарате, все ще е вкусно. Готовите понички се вадят с решетъчна лъжица върху домакинска хартия, за да се отцедят.

А докато ги чакате да изстинат, можете да направите сиропа като кипнете вода и в нея разтворите същото количество захар и добавите щипка шафран. Охладените сладкиши се заливат с врелия сироп и се изчакват няколко минути да попият сладостта. А колко са вкусни, ще разберете само ако ги опитате.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта