Регистрация

Домашни понички с карамел



Домашни понички с карамел
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 1244

Карамелени понички с крем срене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.10.2017

Пържени понички с плънка от крем сирене и заливка от солен карамел със сметана правят Лора и Стоян като едновременно ни учат как се готвят домашни пържени понички, подобни на бухти, как се прави сладкарски крем с крема сирене и каква е рецептата за карамелена заливка за десерти.

Първо започваме с тестото. Смесваме брашно със сол, пудра захар, ванилова захар и яйце. Отделно загряваме на котлона мляко без да го кипваме. В него добавяме масло и бъркаме докато се разтопи. Температурата на млякото трябва да е около 40-тина градуса, защото след това в него влиза суха мая, която може да се пресече, ако е прекалено топло. После изсипваме мократа смес при сухите съставки и замесваме тесто. Оставяме го да втаса, премесваме повторно, изрязваме си рингове и ги оставяме да втасат, покрити с кърпа. След това ги пържим на маслена баня и вадим върху домакинска хартия, за да се отцедят. Не трябва да се докосват, защото ще се спихат.

Плънката правим като в купа на ръка разбиваме крем сирене с пудра захар и лимонова кора. Получава се свеж крем, който с помощта на пош вкарваме в поничките. След това разтапяме захар до карамелизиране в тиган. Заливаме я с течна животинска сметана и добавяме масло, което да сгъсти соса. Обогатяваме с минимално количество едра сол на кристали или люспи и топваме всяка от поничките в крема.

Но и това не е всичко - по желание можете да поръсите със смес от кристална захар и канела, която да е идеалната завършваща щриха на това вкусно и елегантно тестено десертче. А сега е време за хапване и наслада.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта