Регистрация

Индийска халва с яйца

Индийска халва с яйца
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 9162

Индийски десерт с мляко, стафиди и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 500 мл мляко
  • 2 супени лъжици гии
  • щипка шафран
  • 3 стръка зелен кардамон
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 10 г стафиди
  • 25 г бадеми и шамфъстък
  • 150 г захар


Бележка: Гии се намира в индийските магазини, но ако не откриете такъв, използвайте обикновено масло и го разтопете за 30 секунди в микровълновата. Трябва ви само бистрата течност, махнете белите остатъци.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата много добре.

2. Сварете млякото с кардамон и канела докато не се сгъсти и не намали обема си на половина.

3. Прибавете яйцата към млякото, като постоянно бъркате, докато не се получат малки гранули.

4. Добавете гии, захар, стафиди и шафран на прах. Варете докато течността не се изпари.

5. Свалете от огъня и украсете с парченца бадеми и шамфъстък.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта