Барфи - индийски млечни хапки с ядки
Индийски млечен десерт с розова вода и масло.
Бон Апети
Излъчен на 11.12.2017
Индийски десерт от мляко и розова вода правят Лора и Стоян като показват лесен екзотичен сладкиш или малки млечни хапки, поръсени с ядки, които пленяват с вкус и визия и се приготвят за броени минути. В рецептата се използва пречистено масло ги, но можете да постигнете ефекта и с обикновено качествено немско масло.
Маслото се изсипва в касерола и се разтапя. Към него се налива прясно мляко и се добавят мляко на прах и захар. Сместа се бърка докато захарта се разтвори и консистенцията стане на гъсто картофено пюре. После се налива розова вода и отново се готви до сгъстяване. Не усилвайте прекалено огъня, за да не загори.
Тавичка се намазва с масло и в нея се пресипва млечната смес. После се заравнява с шпатула и се поръсва с наситнени ядки. Прбира се в хладилник да стегне за 1 час. Остава само да нарежете на хапки и да поднесете като десерт или домашни бонбони, в които гостите ви едва ли ще познаят какво точно има.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ