Регистрация

Зимна супа с телешко, наденички и кисели краставички

Зимна супа с телешко, наденички и кисели краставички
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1162

Солянка с телешко и колбас, нарична още Ходж-подж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешки ребра с месце по тях
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 литра вода
  • 350 г кисели краставички
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 150 мл сок от буркана с кисели краставички
  • 1 с.л. захар
  • 200 мл вода
  • 1 с.л. каперси
  • 60 г черни маслини без костилка (може и повече по желание)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 250 г бекон (или пилешко роле или микс от няколко типа колбас)
  • 1 наденичка
  • магданоз и резени лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Ребрата сложете на дъното на тенджера заедно с една цяла глава лук и един цял морков. Залейте с 2 литра вода, кипнете и отпенете хубаво. Намалете огъня на слаб към умерен, захлупете с капак и гответе 1 час.

2. През това време направете запръжката. Наситнете глава лук и киселите краставички, а другия морков нарежете на кръгчета и после на лентички. Сгорещете олиото в тиган, гответе първо само лука, след това добавете и моркова, а няколко минути по-късно и краставичките. След още няколко минути добавете доматения концентрат, бъркайте около минута, залейте със сока от краставичките и добавете захарта. Разбъркайте докато се разтвори, налейте 200 мл вода и захлупете под капак да се готви на слаб към умерен огън за 30 минути.

3. През това време нарежете бекона и/или другите колбаси на лентички. Наденицата нарежете на кръгчета или полумесеци (зависи от вида), като парчетата трябва да са с размера на малка хапка.

4. Извадете от тенджерата моркова, лука и телешкото и на тяхно място изсипете съдържанието на тигана. Кипнете. Месото охладете и накъсайте на парченца. Кокалите вече не ви трябват.

5. Изсипете в теджерата телешките мръвки, наденицата и колбасите, добавете маслините и каперсите, опитайте и овкусете със сол и черен пипер. Варете 5-6 минути.

6. Поднесет супата с резени лимон и листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта