Регистрация

Гъбена солянка с краставички и маслини

Гъбена солянка с краставички и маслини
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1960

Руска супа с гъби, кисели краставички, лук и запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 300 грама гъби и 2 сухи гъбени бульончета
  • 4 кисели краставички
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 20-30 грама масло
  • 8-10 маслини без костилки
  • 4-5 резена лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете гъбите, нарежете ги на полумесеци и ги сложете да се варят в 1,2 литра вода. Разтворете вътре и сухите бульончета.

2. Наситнете лука, сгорещете мазнината и запържете до покафеняване.

3. Нарежете на кубчета киселите краставички и ги добавете към лука. Сипете доматеното пюре, сложете подправки на вкус като имате предвид, че бульончетата също са солени. Добавете маслото и 1 черпак от гъбения бульон и оставете да къкри под капак за няколко минути.

4. Добавете зеленчуковата запръжка към супата, опитайте на вкус и сложете още подправки, ако сметнете, че е необходимо.

5. Сипете супата по купички и гарнирайте с по 1 ч.л. сметана, няколко маслини и резен лимон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта