Регистрация

Зеленчуков кекс със сметана и сирене



Зеленчуков кекс със сметана и сирене
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1326

Солен кекс с обвивка от тиквички и плънка от сирене, сметана и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Готвим с Милена вкусен пролетен солен кейк без месо, като го оформяме на изящен терин с обвивка от тиквички и плънка от рендосани моркови, смесени с подправки, бяло сирене, извара и заквасена сметана. Разбира се, щом става въпрос за тиквички, то е ясно, че всичко е щедро наръсено с копър, който ще откриете и във вътрешността, и върху зеленчуковата коричка на терина.

За начало нарязваме тиквичките на ленти по дължина и ги пускаме да се запекат на умерена фурна за 15 минути, докато омекнат, за да можем да ги моделираме спрямо формата на кекса. А докато тиквичките се готвят, си правим плънката като в тиган запържваме рендосаните моркови и ги смесваме с натрошено бяло сирене, заквасена сметана, наситнен копър, извара, сол и пипер. Бъркаме докато сместа придобие сравнителна еднородност и след това махаме от котлона.

После върху форма терин редим по дъното и стените омекналите ленти тиквички, пълним вътрешността с морковено-сиренената смес и завиваме с още тиквички. Запичаме за 25 минути. А накрая обръщаме охладения солен пай в чиния, декорираме с още магданоз и поднасяме. Изглежда прекрасно, много е вкусен, приготвя се леко и е профирна храна за горещото време.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта