Регистрация

Пай с тиквички и сирене

Пай с тиквички и сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3523

Една по-нетрадиционна домашна баница.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пресен суров блат за пай (или бутер тесто, макар че е по-мазно)
  • 2-3 големи тиквички
  • 350 гр. сирене по избор, например козе сирене
  • 2 яйца
  • 2 с.л. мляко
  • 1 малка глава лук шалот
  • зехтин Еxtra virgin
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Намажете леко с олио тавичката за печене и постелете тестото за пая, като направите ръбчета по краищата. Оставете да престои, докато загреете фурната до 250°C.

2. Нарежете тиквичките на тънки филийки и в друг тиган запържете с малко зехтин лука. Когато лукът се позапържи, добавете тиквичките с щипка сол. Покрийте с капак и гответе, като разбърквате от време на време, 10 мин. и свалете капака. Оставете на огъня непокрито до готовност. (Може да използвате и предварително сготвени зеленчуци и да пропуснете тази стъпка.)

3. Междувременно нарежете сиренето на тънки ленти или на парчета и го разпределете върху тестото.

4. Отгоре покрийте с готовите тиквички и сложете във фурната да се пече. Разбийте яйцата с 2 с.л. мляко, щипка сол и щипка черен пипер.

5. След 10 мин. извадете пая от фурната и го полейте с яйчената смес и върнете да се пече още 15 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта