Тиквички с копър и сирене фета
     Лесно   |   Порции 1
  |   Видяна: 3998
    
Интересно предложение за любителите на зеленчуците.
Необходими продукти:
- 1 средна тиквичка
 - 1 скилидка чесън
 - 1 малка връзка копър
 - 40 г сирене фета
 - 3 с.л. зехтин Еxtra virgin, плюс допълнително за намазване
 - 1 с.л. вода
 - 1 ч.л. лимонов сок
 - щипка морска сол
 - черен пипер
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката по дължина на ленти с дебелина 3 мм.
2. Счукайте чесъна и смесете със зехтин, вода, лимонов сок, половината копър (без дръжките), морска сол и черен пипер.
3. Сгорещете оребрен тиган на силен огън. Намажете тиквичката със зехтин и изпечете в тигана до омекване и леко покафеняване.
4. Мариновайте изпечените тиквички в сместа от зехтин и лимонов сок за около 15 мин.
5. Отцедете, поръсете с малко пресен копър и натрошено сирене фета и поднесете.
Най-важните съставки
вода, зехтин Extra Virgin, копър, лимонов сок, морска сол, сирене фета, тиквички, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ