Задушени яйца с домати, лук и чушки
Яйца на тиган в доматен сос със зеленчуци и чесън.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 1 червена сладка чушка
- 2 средни по размер червени твърди домата
- щипка захар
- 2 скилидки чесън
- 3 яйца
- сол и пипер
- стрък пресен лук или листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, чушката и домата нарежете на малки кубчета, а чесъна - много н ситно.
2. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и запържете за 4 минути.
3. Добавете чушката, гответе и бъркайте още 2 минути, след това прибавете доматите, захарта и чесъна. Овкусете със сол и пипер, сложете капак, намалете малко котлона и оставете да се готви 10 минути.
4. Открехнете капака и чукнете яйцата върху ястието. Поръсете със сол и пипер и върнете капака. Гответе до желаната степен на твърдост на жълтъка - между 5 и 9 минути.
5. Поръсете с наситнен пресен лук или магданоз и поднесете. Ако сте много гладни, можете да си сервирате с хляб.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ