Регистрация

Задушени яйца с домати, лук и чушки

Задушени яйца с домати, лук и чушки
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 598

Яйца на тиган в доматен сос със зеленчуци и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 средни по размер червени твърди домата
  • щипка захар
  • 2 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • сол и пипер
  • стрък пресен лук или листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, чушката и домата нарежете на малки кубчета, а чесъна - много н ситно.

2. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и запържете за 4 минути.

3. Добавете чушката, гответе и бъркайте още 2 минути, след това прибавете доматите, захарта и чесъна. Овкусете със сол и пипер, сложете капак, намалете малко котлона и оставете да се готви 10 минути.

4. Открехнете капака и чукнете яйцата върху ястието. Поръсете със сол и пипер и върнете капака. Гответе до желаната степен на твърдост на жълтъка - между 5 и 9 минути.

5. Поръсете с наситнен пресен лук или магданоз и поднесете. Ако сте много гладни, можете да си сервирате с хляб.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта