Регистрация

Шакшука - зеленчуков гювеч от Тунис

Шакшука - зеленчуков гювеч от Тунис
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3122

Запържени зеленчуци се гушкат под запечени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 600 грама зелени чушки
  • 400 грама домати
  • 250 грама лук
  • връзка пресен магданоз
  • олио
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разрежете чушките на половинки по дължина, почистете семките, измийте ги и ги подсушете. След това ги нарежете на тънки полумесеци и заделете като заготовка в съдинка.

2. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Заделете в друг съд.

3. Наситнете лука, сгорещете олиото и го сложете да се пържи.

4. Щом започне да покафенява леко, добавете чушките, а след тях и доматите. Гответе докато всички зеленчуци омекнат.

5. На спрян котлон подправете със сол и пипер на вкус.

6. Прехвърлете в 4 земни съда тип гювеч зеленчуковата запръжка, чукнете отгоре по едно яйце и пуснете да се пече на фурна до готовност на яйцето.

7. Когато извадите от фурната, поръсете с наситнен магданоз и сервирайте топло.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта