Регистрация

Желирано свинско с пилешко и зеленчуци

Желирано свинско с пилешко и зеленчуци
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1207

Домашен колбас от свинско и пилешко тип пача с екстри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свински бут с кост и кожата
  • 2 пилешки бутчета
  • 2 пилешки крилца (ако имате)
  • 1 с.л. сол с връх
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 2-3 дафинови листа
  • 8 стръка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • 1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре пилешкото и свинското месо и без да режете ги сложете в тенджера. Залейте с вода, кипнете, отпенете и оставете да се варят два часа.

2. Добавете солта, цялата обелена глава лук и целите обелени моркови. Варете още 2 часа, като 15 минути преди края на варенето добавите черния пипер и дафиновите листа.

3. Готовото месо извадете и изчакайте да се охлади, за да не пари на пръстите. Свалете внимателно кожата от свинския бут. След това с обратното на лъжица изгребете мазнината от нея.

4. Застелете кожата с обратното навътре в тава. Може да направите в две съдинки колбаса.

5. Останалото месо накъсайте или нарежете на малки хапчици и смесете с мазнината, обрана от кожата. Добавете нарязаните на ситно листа магданоз, морковите и лука от варенето. Смесете.

6. Набухнете желатина в студена вода (около 20 мл) и през това време подгрейте бульона. Ако е много, подгрейте само част от него. Около 1 литър ще е достатъчен. Изсипете желатина в подгрятия, но не кипнал бульон. Пресирайте в него и скилидкичте чесън.

7. Върху кожата разпределете месото и зеленчуците. Не трябва да е тънък пласт, напротив. Затова си изберете по-малка тава.

8. Отгоре залейте с бульона, колкото да покрие месото. След това приберете в хладилник за 12 часа.

9. Ще се изненадате колко вкусен домашен колбас с пилешко и свинско имате. Хапвайте студен, защото при подгряване ще се разтече.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Наталей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 16 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта