Регистрация

Гъбена супа с картофи и лук

Гъбена супа с картофи и лук
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3680

Веганска супа с гъби и картофени лентички. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама гъби от вид по желание
  • 3 литра вода
  • 2 големи картофа
  • 1 глава лук
  • 1 двойна шепа фиде
  • сол на вкус
  • сметана за поднасяне (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Изсипете ги да се варят в 3 литра подсолена вода.

2. Нарежете лука на кубчета, а картофите на лентички и ги прибавете към супата. Оставете да къкри на среден огън за 40-45 минути. Периодично изгребвайте и изхвърляйте пяната, която се събира от супата.

3. Добавете фидето и варете още 12-15 мин., като се съобразите с указанията на опаковката. 

4. Поднесете със сметана за гарниране по желание, като ако постите, потърсете си растителна сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта