Регистрация

Крем супа от гъби със сметана и пилешки бульон

Крем супа от гъби със сметана и пилешки бульон
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1128

Пюрирана гъбена супа с млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 170 г лук
  • 100 г масло
  • 800 г пресни печурки
  • 800 мл пилешки бульон
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. сол (само ако бульонът е безсолен)
  • 80 мл коняк
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 500 мл млечна течна готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета - не е необходимо да наситнявате. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

2. В тенджера сгорещете олиото на умерен огън и запържете лука за около 4 минути - до леко потъмняване.

3. Добавете маслото и щом се разтопи изсипете и гъбите в тенджерата. Изчакайте да се поготвят 7-8 минути като намалите леко огъня и бъркате периодично.

4. Залейте с пилешкия бульон, изчакайте да кипне, оставете огъня на слаб към умерен и сложете капак. Дайте на супата 10 минути време да покъкри.

5. Добавете сол, пипер, мащерка и коняк. Изчакайте да поври 2 минути.

6. Сипете сметаната, сложете капака и варете 5 минути. След това пюрирайте с пасатор за супи, оптайте на соленост и добавете още подправки при необходимост.

7. Поднесете топла, по желание с декорация от запечени резени гъби, капки студено пресован зехтин и прясна билка по избор - босилек, копър, магданоз или кориандър. Можете да поръсите и със сурови семена или ядки за хрупкав елемент. Някои харесват тази супа с натрошено синьо сирене.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта