Регистрация

Гъбен ордьовър на пластове

Гъбен ордьовър на пластове
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1406

Безмесна руска салата с гъби и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г гъби (печурки или микс)
  • 3 с.л. олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • 40 г масло
  • 4 яйца
  • 4 средни картофа
  • 8 кисели краставички
  • 1 глава червен лук
  • 200 мл майонеза
  • сол на вкус
  • копър или друга зеленина за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите и яйцата сварете до готовност.

2. лука наситнете. Киселите краставички нарежете на дребни кубчета. Готовите картофи обелете, рендосайте на едро ренде и посолете.

3. Гъбите нарежете на хапки. Сгорещете олиото в тиган. Изсипете гъбите и гответе докато пуснат водата си и след това тя се изпари. Добавете маслото и гответе още 2 минути. Махнете от огъня, посолете, добавете намачкания или минат през преса чесън и разбъркайте добре.

4. В купа рендосайте 2 от яйцата. Посолете. Отгоре намажете с майонеза. Добавете половината червен лук, пак майонеза, после половината гъби, след това всички картофи, следва майонеза, отгоре - всички кисели краставички, майонеза, останалие 2 яйца, майонеза, червен лук, гъби и за финал - майонеза. Украсете с пресни подправки.

5. Ако искате да постигнете украсата от снимката, застелете със стреч фолио тава за кексове с дупка. Стречът трябва да полепне идеално по стените и да излиза извън формичката. След това редете пластовете в обратен ред. Приберете в хладилник за няколко часа. Преди подасяне обърнете формичката в чиния и с помощта на фолиото изтеглете предястието. Чак след това украсете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта