Регистрация

Торта от риба тон с яйца, гъби и лук

Торта от риба тон с яйца, гъби и лук
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 508

Оргьовър от консерва риба с майонеза, варени яйца, гъби, лук и кашкавал тип студено предястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 400 г пресни гъби
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 2 консерви риба тон в растителна мазнина (по 120-150 г всяка)
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. майонеза
  • листа пресен магданоз
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата до твърдост - 7 минути след кипването на водата.

2. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци. Лука нарежете на кубчета.

3. Рибата тон отцедете от мазнината и прехвърлете в купа. С вилица разделете на влакна. Залейте с 1,5 с.л. майонеза и разбъркайте на крем.

4. Сварените яйца рендосайте на едро ренде и разбъркайте със сол и пипер.

5. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и запържете за 5 минути лука. Добавете гъбите, овкусете със сол и пипер и гответе още 8 минути при периодично бъркане.

6. Сложете ринг от форма за торти с падащо дъно с диаметър 18-20 см. в поднос без да слагате дъното на формата. На първи ред разпределете яйцата и намажете отгоре с 1,5 с.л. майонеза. На втори ред изсипете гъбената част и заравнете. Намажете с 1 с.л. майонеза. На трети ред изсипете рибата и заравнете. Отгоре рендосайте кашкавала и украсете с листенца магданоз. Отворете ринга и се насладете на красив ордьовър с риба тип солена торта. Дръжте в хладилник до момента на поднасяне.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта