Регистрация

Вълча баница с тлъсто свинско и праз



Вълча баница с тлъсто свинско и праз
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1865

Българска зимна баница със свинско и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Баница с месо, баница с къпани кори, баница без сирене, баница без яйца - всичко това е баницата, която се представя в канала на Миро Готвене за начинаещи. Но въпреки че звучи странно, ястието е българско, вкусно и подходящо да зарадва нашенеца особено в студеното време. Това е баница с праз и свинско, запечатана пот дебела кора кашкавал. Толкова е празнична, че можете дори да си я приготвите като новогодишно ястие, а така лесно се прави, че няма и да разберете кога е готова.

Първо месото се наситнява много добре. Хубаво е да си изберете шаренко свинско, за да стане баницата сочна. Наситнява се и празия лук. Следва да се запържат на части по отделно и чак на финала се смесват в обща плънка, подправена със сол, черен и червен пипер и балканска чубрица или сминдух за автентичен български аромат.

За тази баница се използват печени на жар кори, които се пръскат с вода при реденето. А между тях се разпределя плънката. После се пече за 20-тина минути. А след това се вади за кратко от фурната, за да се поръси с дебел пласт рендосан твърд кашкавал и да се запече. А после - чаша вино е просто задължителна с тази баница. Гледайте във видеото как точно се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта