Регистрация

Бърза домашна баница без налагане и виене



Бърза домашна баница без налагане и виене
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1498

Най-бързата и лесна баница със сирене, яйца и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С готовите кори за баница любимата закуска се приготвя доста лесно, ала Иван Звездев показва как може да стане най-бързата баница с готови кори, като се използва хитър трик за пестене на време, който не оказва влияние върху вкуса. В канала Кухнята на Звездев тази баница учи заетите домакини как да нахранят семейството с нещо вкусно, питателно и елементарно за приготвяне.

За начало се разтапя масло. Колкото повече, толкова по-вкусно. Ако сложите цяла малка бучка, ще стане идеално. Следва с част от него да се намажат дъното и стените на кръгла тава. После фини кори за баница се вадят от пакета, навиват се на руло - както са си по производство - и се нарязват на малки рулца. Редят се плътно в тавата. Напояват се масло и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути под средното ниво на фурната.

През това време в купа се разбиват яйца и към тях се добавя газирана вода. Отделно се натрошава сирене. Изпечените кори се покапват с още масло, поръсват се с натрошено сирене и се заливат с яйчената смес. Отгоре се добавя и останалото масло. Баницата се връща във фурната за още 40-тина минути.

След изваждане можете да завиете под кърпа за 10 минути, за да се отпусне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта