Ванилови палачинки с карамел
Палачинки с аромат на ванилия и карамелен сироп.
Необходими продукти:
Вместо карамелен сос, но можете да използвате и кленов сироп, както и пресни плодове.
- 2 яйца
- 1 чаена лъжица чиста ванилова есенция
- 3/4 чаша обезмаслено мляко
- 1/2 чаша вода
- 1 чаша брашно
- 60 грама масло на стайна температура
- по желание пудра захар
За карамелен сос:
- 1 чаша захар
- 1/2 чаша вода
- 1 чаша сметана
Начин на приготвяне:
* най-добре използвайте незалепващ тиган.
1. В голяма купа разбийте яйцата, ванилията и маслото.
2. Когато се смесят, добавете млякото и водата и бавно прибавяйте брашното на части, като през цялото време бъркате сместа докато не стане гладка.
3. Загрейте незалепващия тиган и изсипете 1/4 чаша от сместа. Наклонете тигана, за да разнесете течността. Когато краищата станат леко кафеникави, а центърът сравнително сух, палачинката е готова за обръщане. С помощта на шпатула обърнете на другата страна докато стане кафява.
4. Сервирайте с карамелен сос и поръсете с пудра захар.
На карамеления сос:
1. Изсипете водата и захарта в тиган. Загрейте на силен огън докато заври.
2. Когато сместа се е изпарила, сгъстила и е станала златиста, свалете от огъня и внимателно добавете сметаната, разбърквайки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ