Регистрация

Ванилови домашни кроасанчета с извара



Ванилови домашни кроасанчета с извара
Трудно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 1042

Домашно замесени кифлички със сладка плънка от извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кроасаните в съвремието се превърнаха в сладкиш, изпълнен с вредни палмови мазнини заради направата на многолистно тесто фабрично. У дома пък да се меси на ръка бутер тесто е трудоемко и времеемко предизвикателство. Ето защо на мода се връщат старите кифли с тесто по бабини рецепти, където маслото е използваната мазнина. Те не са така въздушни и ефирни, но пък не тровят тялото с хидрогенирани продукти. А как се правят такива кифлички, показват в канала Всегда Вкусно.

Първо в купа се сипва затоплено над телесна температура мляко. Към него се добавя разтопено масло, яйчен белтък, захар, сол и суха мая. Разбърква се с вилица докато захарта се разтвори и маята започне да се активира. Следва да се добави брашно и получената смес да се оформи на меко нелепнещо тесто. Оставя се да втаса хубаво, а през това време се прави плънката. Тя е смес от извара със захар и ванилия. А когато полученото тесто се раздели на 10 равни топчици и те се разточат на кора, в тях се разпределя плънката. Завиват се кифлички, намазват се с разбит жълтък и се оставят да втасат още малко. После се изпичат на умерена фурна за 20-тина минути - до златист загар.

Как точно се приготвят апетитните домашни кроасанчета, гледайте във видеото, а списък с продуктите и конкретните стъпки на направа можете да видите ТУК.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта