Регистрация

Домашни солени кроасани със сирене и кашкавал



Домашни солени кроасани със сирене и кашкавал
Средно   |   Порции 80 малки кроасанчета   |   Видяна: 3759

Малки кроасанчета с кисело мляко, кашкавал, сирене и много масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Отново сме в кухнята на кулинарния влогър Диди, която днес запретва ръкави и се захваща с месене. Целта е да направим вкусни солени кроасанчета с леко хрупкава коричка и мека, топяща се в устата сърцевина. В тази рецепта не се спазват стъпките с маслено премесване за направата на френски кроасани, така че готвенето на тези солени кифлички няма да ви затрудни особено.

Содата се гаси в кисело мляко, то се смесва с настърган кашкавал, натрошено бяло сирене и масло, а после се добавя постепенно и брашното. Готово - вашето домашно тесто за кроасани е направено. Сега трябва да го оставите за един час в хладилника, после да го премесите повторно и да охладите още веднъж.

Следва да разделите тестото на 10 сравнително еднакви части, да го разточите на кръгове и от тях да оформите кроасаните. Можете да направите 4 или 8 кроасана от всяка топка в зависимост каква големина желаете да имат. Диди препоръчва, ако месите за деца, да изберете по-малкия вариант. Той е подходящ за посрещането на всякакви гости, защото лесно се хапва само с два пръста. Ако обаче правите семейна закуска за фамилно наяждане, можете да завиете кроасаните и от кора, разрязана само на 4 части. Вие преценете.

Ако ви се занимава, можете да намажете кифличките с жълтък и да ги посипете със семена. След това печете в предварително загрята фурна за около 30 минути (ако готвите по-малкия вариант) и около 40 минути, ако сте се спрели на големите кроасанища. Охладете и поднесете - неминуемо щом веднъж направите тези кифлички, ще се появят претенции от околните да ги замесите отново някой път.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. Скат
  3. 40
  4. Спанак
  5. 30
  6. 180
  7. сладки
  8. 18
  9. 50
  10. 200

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта