Регистрация

Карфиол във фолио с маслена заливка



Карфиол във фолио с маслена заливка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1178

Лесна гарнитура от карфиол или диетично основно с карфиол на фурна със заливка от масло и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Карфиолът е полезен зеленчук, който може да бъде сготвен доста вкусно, ако човек знае как да си го направи. Диетичен, нискокалоричен, здравословен и лесен за приготвяне, той може да бъде вашето леко основно или пък чудесна гарнитура, която не изисква много време и се връзва идеално с всякакви блюда от меса и морски дарове. Как да го направите показва каналът Всегда Вкусно.

Една неголяма глава карфиол - около 1/2 кг - се измива и с все листата се поставя цяла в лист алуминиево фолио. Завива се добре на топка, слага се в тава и се пъхва в предварително загрята на 175-180 градуса фурна за 50 минути. Встрани се разтапя масло и в него се добавят сол и намачкан чесън. Можете да обогатите сместа и с други подправки - кимион, сух копър, червен пипер, пушен пипер, лют пипер.

Когато зеленчукът е изпечен, се рагръща фолиото, залива се с маслената смес и се връща в печката за още 10-15 минути, за да хване лека и апетитна коричка. После можете да сервирате. Точните продукти и стъпки на готвене - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта