Регистрация

Препечен и хрупкав карфиол

Препечен и хрупкав карфиол
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4969

Карфиол с маслини на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 250 грама маслини, обезкостени и разрязани на половинки
  • сол и пипер
  • любимите ви италиански подправки – босилек, риган и др.
  • зехтин (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.

2. Измийте карфиола, като отстраните зелените листа и стъблото в средата. Накъсайте карфиола на хапки с ръка и разстелете парченцата равномерно върху тава за печене на бисквити.

3. Поръсете с половинките маслини върху карфиола. Овкусете със сол, пипер и подправки по ваш вкус. По желание може да полеете със зехтин.

4. Сложете във фурната за 35 минути, или докато карфиолът покаефнее и се свие, а маслинките се сбръчкат.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта