Регистрация

Азиатски кексчета на пара с портокал



Азиатски кексчета на пара с портокал
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1559

Варени кексчета с портокалов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.11.2017

Пухкави въздушни кексчета с цитрувос аромат правят Лора и Стоян, като показват как обикновено кексово тесто може да бъде сготвено по странен начин, за да се превърне във вкусен азиатски сладкиш и да бъде една идея по-полезен от печените си на фурна събратя. Това е рецепта за всеки, който иска да направи лесен и нетрадиционен кекс у дома си, но няма идея откъде да започне с разнообразяването на бабините рецепти.

Първо си правим тестото - в него няма нищо различно. Яйцата се разбиват много добре с пудра захар и след това към сместа се добавя олио. После идва ред на сухите съставки. Сместа става леко твърда, затова вместо да морите миксера, можете да вземете бъркалката и да си направите кухненски фитнес за ръце. Щом вкарате в мократа смес брашното, ванилията, бакпулвера, портокаловите кори и сок и разбъркате много добре - вече сте готови с тестото.

То се разпределя във формички за брюле или крем карамел, които предварително се намзняват и набрашняват. След това се покриват с алуминиево фолио и се подреждат в тенджера. В нея се налива вода, която да покрие формичките до половина и се готви под капак на силен котлон за 20 минути.

След изваждане можете да поднесете с топка сладолед, резени портокал, поръска от пудра захар или какао. Презентацията е изцяло по ваше желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта