Регистрация

Агнешко печено с чесън и розмарин

Агнешко печено с чесън и розмарин
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4632

Гергьовденско агне с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 разрязан като пеперуда и обезкостен агнешки бут

За маринатата:

  • 2-3 скилидки чесън, фино нарязан
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. соев сос
  • пресен нарязан розмарин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1/4 ч.ч. зехтин (или малко повече)

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за маринатата. Консистенцията трябва да е като на рядка чеснова майонеза.

2. Мариновайте агнешкото цяла нощ. Ако е по-голям бутът, удвоете маринатата. 

3. Печете бутчето около 10 мин. от всяка страна (върху решетка на фурна) над тавичка за печене, където да се събират соковете. Намазвайте с маринатата при обръщане и след изпичане. Печете на 190°С 5-10 мин. или до готовност.

4. Поднесете с хубав хляб с коричка. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта