Регистрация

Яхния от пилешко с чушки и макарони

Яхния от пилешко с чушки и макарони
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 565

Пилешко с макарони и зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 1 ч.л.сол + 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 л вода + 1 ч.л. сол
  • 200 г макарони
  • 1 глава лук
  • 2 червени сладки чушки
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 3 с.л. соев сос
  • 400 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на надлъжни лентички, а след това напречно на парченца една идея по-малки от средна по размер хапка. Прехвърлете ги в купа и поръсете със сол и пипер.

2. Лука нарежете на кубчета, а чушките почистете, нарежете на надлъжни лентички и след това на 2 или 3 напречни парчета.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, а паралелно пуснете и водата за пастата да загрява със солта в тенджера. Щом водата кипне, изсипете макароните и варете на средна степен с 1:30 минути по-малко от времето, указано на опаковката.

4. През това време запържете в тигана лука и чушките за 4 минути. Добавете намачкания или минат през преса чесън, мащерката, босилека, сладкия пипер и соевия сос. Гответе още 2 минути като бъркате.

5. Вкарайте пилешкото месо в тигана, размешайте добре и гответе 5 минути.

6. Залейте със сметаната, разбъркайте хубаво и добавете отцедената от водата на варенето паста заедно със 100 мл от тази вода. Сложете капак и оставете да се готви 4-5 минути.

7. Поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта