Регистрация

Паста с пилешко, директно сварена в тигана

Паста с пилешко, директно сварена в тигана
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 492

Макарони на тиган с пиле и зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 500 г пилешко филе
  • 4 с.л. доматена паста
  • сол, пипер и риган на вкус
  • 300 г макарони или друга паста по избор
  • 500 мл вода или пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на полумесеци, а моркова редносайте. Пилешкото месо нарежете на парчета колко хапка - трябва да са дебели и сочни. Поръсете ги със сол и пипер и разбъркайте.

2. Сгорещете олиото в голям тиган и изсипете лука. Гответе на умерен огън 3 минути, добавете моркова и гответе още 4 минути.

3. Сипете доматената паста и прибавете пилешкото. Овкусете с още сол и пипер и добавете риган. Мешайте 7 минути докато месото се запечата от всички страни.

4. Сипете бульон или вода. Хубаво е да са подгрети до кипване предварително. След това добавете пастата. Разбъркайте и сложете капак.

5. След 10-13 минути ястието е готово. Махнете от котлона и разпределете в индивидуални порции.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта