Паста с пилешко, директно сварена в тигана
Макарони на тиган с пиле и зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 4 с.л. олио
- 500 г пилешко филе
- 4 с.л. доматена паста
- сол, пипер и риган на вкус
- 300 г макарони или друга паста по избор
- 500 мл вода или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на полумесеци, а моркова редносайте. Пилешкото месо нарежете на парчета колко хапка - трябва да са дебели и сочни. Поръсете ги със сол и пипер и разбъркайте.
2. Сгорещете олиото в голям тиган и изсипете лука. Гответе на умерен огън 3 минути, добавете моркова и гответе още 4 минути.
3. Сипете доматената паста и прибавете пилешкото. Овкусете с още сол и пипер и добавете риган. Мешайте 7 минути докато месото се запечата от всички страни.
4. Сипете бульон или вода. Хубаво е да са подгрети до кипване предварително. След това добавете пастата. Разбъркайте и сложете капак.
5. След 10-13 минути ястието е готово. Махнете от котлона и разпределете в индивидуални порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ