Регистрация

Месо с гъбен сос и паста

Месо с гъбен сос и паста
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 645

Пилешки филенца с макарони, печурки, сметана и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г макарони или друг вид паста по желание
  • 1,5 л вода + 1 с.л. сол
  • 2 пилешки гърди - 400-500 г общо
  • сол, пипер и чесън на прах
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 400 г пресни печурки
  • 3 скилидки чесън
  • 300 мл млечна готварска незаквасена сметана
  • малко кашкавал, пармезан или друго твърдо сирене
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на напречни пържолки с дебелина около 2 см. Поръсете със сол, пипер и чесън на прах и обтрийте. Оставете настрана да се мариноват.

2. Лука нарежете на кубчета, а гъбите на полумесеци.

3. Сипете водата в тенджера и пуснете да загрява. Щом кипне, разтворете в нея солта и добавете пастата. Варете според инструкциите на опаковката.

4. Паралелно сгорещете олиото в тиган на силен огън и гответе пилешките месца за по 2-3 минути от страна. Извадете в отделен съд.

5. Намалете огъня на умерен и в тигана от готвенето на пилето изсипете лука. Задушавайте 3 минути, добавете гъбите и разбъркайте хубаво. Гответе още 7 минути, след което пресирайте отгоре чесъна и овкусете с 1 ч.л. сол и 1/3 ч.л. черен пипер. Разбъркайте хубаво.

6. Върнете пилешкото в тигана, залейте със сметаната и щом закъкри, добавете отцедената от водата на варенето паста. Бъркайте 3-4 минути.

7. Рендосайте 30-50 г кашкавал или друго сирене за спойка на соса. Мешайте докато се разтопи.

8. Порсете с наситнени листенца пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта