Регистрация

Супа от праз с бекон

Супа от праз с бекон
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5366

Сметанова супа с месо, лук и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • малко масло
  • ок. 1/4 ч.ч. нарязан бекон
  • ок. 3-4 стръка праз - нарежете бялата част и завържете зелената на възел
  • дафинов лист
  • 3 средни картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 ч.ч. сметана или 50:50 сметана:мляко
  • 3 ч.ч. пилешки бульон (може и от кубче, но с пресен става по-вкусно)
  • сол и пипер
  • прясна или сушена мащерка
  • няколко капки трюфелово олио (по желание)

Начин на приготвяне

1. В тенджера за супа разтопете малко масло на среден огън. 

2. Прибавете бекона и изпържете докато бъркате (ок. 2-3 мин.)

3. Прибавете праза - само нарязаната бяла част.

4. Разбърквайте още 2 мин.

5. Прибавете бульона, дафиновия лист и малко мащерка, както и зелената част на праза.

6. Когато заври сложете картофите.

7. Намалете огъня и оставете да ври 15 мин. (или докато се сварят картофите).

8. Сложете в кухненски робот и разбийте няколко пъти.

9. Върнете на котлона, на ниска температура и сипете сметаната.

10. Овкусете със сол и пипер.

11. Малко преди да сервирате добавете няколко капки трюфелово олио и разбъркайте.

12. Сипете в купички за супа и поръсете с малко нарязан магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 200
  2. 500
  3. 10
  4. 808
  5. 600
  6. ЯЙЦА
  7. 400
  8. 180
  9. 40
  10. 30

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта