Регистрация

Праз супа със сметана и бекон



Праз супа със сметана и бекон
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1709

Зеленчукова супа с крутони и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.01.2018

Сгряваща супа с праз лук, картофи и грах готвят Лора и Стоян, като превръщат тази домашна чорба в истинско съвършенство, глезейки ястието с добавка на сметана и пилешки бульон и поднасяйки го в компанията на пикантни крутони и печен на сух тиган бекон. Така нежната текстура на храната се оценява най-истински, а комбинацията от вкусове създава усещане за лукс.

Първо се нарязват праза и чесъна и след това се задушават в масло директно в тенджерата, в която ще се готвят. Когато са омекнали, към тях се добавя пилешкия бульон, клонки мащерка и картофи, нарязани на кубчета. Готви се докато и картофите омекнат, после се маха мащерката, заделя се малка част от супата, а останалото се пасира. В пасираната чорба връщаме заделената и наливаме сметана. Добавяме грах и подправки на вкус и готвим още малко.

Отделно правим крутони, като покапваме нарязан на кубчета хляб със зехтин и го поръсваме със смес от чили на прах, лук на прах и чесън на прах. После запичаме за 10-тина минути на умерена фурна. През това време нарязваме бекона на лентички и запичаме на сух тиган. Връщаме се към супата, колкото да й добавим сол и пипер на вкус, след това сипваме в индивидуални панички и поднасяме с бекона и крутоните встрани.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта