Регистрация

Супа вишисоаз с праз и картофи

Супа вишисоаз с праз и картофи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2001

Засищаща супа със сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша праз, нарязан на ситно, само бялата част
  • ½ лук, нарязан на полумесеци
  • 2 с. л. масло
  • 2 ч. ч. картофи, обелени и нарязани на кубчета
  • 2 ч. ч. пилешки бульон
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • ½ ч. ч. пълномаслена сметана
  • щипка сол
  • за украса - магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тиган и запържете лука и праза докато станат прозрачни, но внимавайте да не загорят.

2. Добавете нарязаните картофи и пилешкия бульон и когато заври, покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри за 35 минути.

3. Пасирайте супата с ръчна преса, прибавете млякото и сметаната, разбъркайте добре и овкусете със сол ако е необходимо.

4. Сервира се и студено. Украсете с пресен магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта