Регистрация

Сладка баница с орехи и сироп



Сладка баница с орехи и сироп
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2414

Баклава с бити яйца и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Торто баница или десертна баница с плънка от ядки, бити яйца и лимонов аромат се готви в Кухнята на Звездев. Сладкишът наподобява баклава, защото се сиропира, но си има и нотка индивидуалност.

Първо в купа се разбиват яйцата. Към тях се добавя захар, а после - олио и смес от брашно и бакпулвер. Получава се пухкав яйчен крем. Орехите се смилат на едро или се нарязват с нож. Приготвя се и захарен сироп от вода, захар, ванилия и лимонов сок. Готови кори за баница се прегъват на 2 части. Слага се двойна кора на дъното на намаслена тава, покапва се с крем и се поръсва с орехи. Следват кора, крем орехи и така до изчерпване на количествата. Завършва се с няколо кори, които се намазват с олио.

Сладкишът се пече на 180 градуса до покафеняване, а след изваждане веднага се залива с изстиналия вече крем. Оставя се да се сиропира и се съхранява в хладилник.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта