Регистрация

Постен гювеч от пълнени картофи



Постен гювеч от пълнени картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 212

Картофени кошнички със зеленчукова плънка, изпечени в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнените картофки са вкусна гарнитура или основно, ако искате да хапвате нещо без месо или пък се прочиствате с вегански режим. А как да си направите пълнени картофи по български показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Ястието е лесно, ала изисква доста време за печене.

Картофите се обелват, измиват и издълбават. За плънката се задушава лук с домати и подправки докато водата изври. Следва да се посоли всичко и да се напълнят кошничките. Подреждат се в гювеч, който се допълва с издълбаната сърцевина, остатъка от плънката и вода. Можете да сложите по резен масло върху картофите, а ако искате ястието да е постно, покапете с растителна мазнина.

Гювечът се слага в студена фурна, за да не се пръсне. Пуска се на 190 градуса и се пече за 1:30 часа. А после можете да сервирате красивото ястие. Гледайте видеото на Звездев по-горе, за да разберете как точно се приготвя.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта