Регистрация

Пълнени картофи с шунка, гъби и кашкавал

Пълнени картофи с шунка, гъби и кашкавал
Средно   |   Порции 6-9 броя   |   Видяна: 949

Картофени кошнички с плънка от колбас, кашкавал и гъби с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6-9 големи картофа
  • 150 г кашкавал
  • 150 г шунка или друг колбас по избор
  • 150 г пресни гъби
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • масло
  • връзка копър
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и без да белите поставете всеки в индивидуален лист алуминиево фолио. Завийте плътно на бонбон и подредете в тава. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете 1 час. Провете с клечка за зъби дали са се изпекли, като боцнете и очаквате да влезе безпроблемно в картофа. Не развивайте от фолиото.

2. Докато картофите с пекат, си направете останалите заготовки. За начало извадете кашкавала от хладилника и го рендосайте. После пак приберете в хладиника стърготините, за да не се слепят.

3. Гъбите нарежете на кубчета, лука наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете за 3 мин. лука. След това добавете гъбите и гответе докато водата им изври. Махнете от огъня, подправете със сол, пипер, намачкания чесън и половината от листата копър. Разбъркайте и оставете настрана.

4. Шунката или друг избран от вас колбас нарежете на малки кубчета.

5. Готовите картофи разрежете с все фолиото през средата и с вилица намачкайте част от сърцевината навътре, за да се отвори място за плънката. Поръсете сол и пипер и сложете във всеки картоф по бучка масло.

6. Отгоре разпределете гъбената запръжка, след това колбаса и на финала поръсете с кашкавала. Върнете във фурната за 10-12 минути на същата температура.

7. Преди поднасяне поръсете с наситнени пресни листа копър.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта