Регистрация

Пълнени картофи с яйца и чедър



Пълнени картофи с яйца и чедър
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 1504

Увити картофи в бекон с плънка от кашкавал и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Английска закуска с печени картофи в бекон с яйце и чедър или пък идеален ордьовър, с който да впечатлите гостите показват креативните автори на кулинарния канал Tasty, като приготвят картофени кушнички с бекон, чедър и запечено отгоре яйце, които могат хем да заситят добре, хем да порадват с визията си.

За целта трябва да си намерите три големи продълговати картофи. Следва да ги обелите и с лъжичка за сладоледи или мини черпаче да издълбаете сърцевината им. Можете да работите и с обикновена чаена лъжица, но ще изисква повече усилия. След като оформите тръбичките от картоф, показани във видеото, подредете всеки резен изправен в тава, застлана с хартия за печене и увийте шесте картофени кошнички с шест тлъстички ленти бекон. След това оставете да се запекат за 40 минути на 200 градуса.

Когато кошничките са готови, се пълнят на 1/3 с рендосано сирене чедър, кашкавал или друго жълто сирене по избор като гауда например. После отгоре се чуква по едно яйце във всяка фуникйа, посолява се и по избор се поръсва с наситнен див или пресен лук, магданоз или копър - просто да има ароматна зеленина за завършек на визията и дъха на ястието.

Остава да запечете още за 6-12 минути в зависимост коло рохко искате да бъде яйцето. А след това сервирайте лесната за направа красота в чиния и се насладете хубаво. От показаните количества излизат 6 гнезда, но ако ще ги ползвате за основно ястие, по-добре сервирайте не по 1, а цели три в чиния. Остава да си хапнете - това е най-приятния момент от рецептата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта