Омлет с риба тон, кашкавал и зеленчуци
Заменете хляба от сандвича с яйца и се получава вкусна протеинова здравословна храна с риба, яйца, сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в растителна мазнина
 - 1 с.л. крема сирене за мазане
 - 2 стръка пресен лук
 - листата на 5-6 сръка магданоз
 - 3 яйца
 - сол и пипер
 - 1 с.л. мляко
 - 1/2 ч.л. куркума
 - 1/2 домат
 - 1 малка глава червен лук или 1/2 голяма глава
 - 2 с.л. олио
 - 2-4 листа зелена салата или 10-тина листа спанак
 - 3 плочки кашкавал за сандвичи или 50 г обикновен кашкавал
 
Начин на приготвяне:
1. Консервата риба отцедете от соса и изсипете месото в чиния. Добавете крема сиренето.
2. Наситнете пресния лук и прибавете. Разбъркайте и оставете настрана.
3. В купа разбийте яйцата с млякото, сол, пипер и куркумата.
4. Червения лук наррежете на полумесеци. Сипете олиото в тиган и запържете до омекване и лека коричка.
5. Залейте лука с яйцата и не разбърквайте.
6. Върху едната половина от омлета положете две плочки кашкавал за сандвичи или слайсове обикновен кашкавал. Върху тях сложете зелени листа, а отгоре разпределете рибата.
7. Покрийте рибата с домат, нарязан на полумесеци. Върху доматите сложете още кашкавал.
8. Прегънете омлета, за да се захлупи плънката. Прехвърлете в чиния и се насладете.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ