Регистрация

Омлет с крема сирене и домати

Омлет с крема сирене и домати
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 818

Закуска от бъркани яйца с крема сирене, зеленчуци и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • сол и пипер
  • 20 мл мляко
  • 20 г масло
  • листа магданоз (около 1 с.л. в наситнен вариант)
  • 50 г крем сирене или крема сирене за мазане
  • 50 г домат или чери домати

Начин на приготвяне:

1. Оставете крем сиренето или крема сиренето да се отпусне в топла стая.

2. Доматите нарежете на малки кубчета и отцедете излишната влага и вода от тях. Нека остане само по-твърдата част, за да не разводнява ястието.

3. Чукнете яйцата в купа и поръсете със сол и пипер. Сипете млякото и разбъркайте хубаво.

4. Сгорещете на умерен огън тиган с незалепващо покритие с диаметър 24-26 см. Разтопете маслото и изсипете магданозените листа. Гответе и бъркайте 30 секунди.

5. Изсипете яйцата и след 40 секунди започнете да изстъргвате запечените части от дъното към центъра на тигана като оставяте течните части от омлета да се стекат върху оголеното дъно на тигана и да се запекат. Работете така докато се получи пухава набръчкана палачинка, която да е достатъчно стегната, че да запази текстурата си.

6. Намажете едната половина на палачинката с крем сирене или крема сирене и отгоре поръсете доматчетата. Захлупете с другата част.

7. Дръжте още 1 минута в тигана и обърнете в чиния. По желание поднесете със зеленчуци и препечен хляб. Можете да поръсите с още листа магданоз за красота.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта