Регистрация

Пататник с плънка от наденица и кашкавал

Пататник с плънка от наденица и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 216

Печена наденица между пластове рендосани картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г наденица
  • 5 картофа
  • листата на връзка магданоз
  • 3 яйца
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 15 г масло
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 150 г кашкавал
  • малко лют сос и/или кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Наденицата приберете във фризера. Ако в сурово състояние не се разпада след обелване, обелете още преди да я пъхнете на студено. Ако ли не - после ще се оправяте с обелката.

2. Картофите обелете, измийте и рендосайте на едро ренде. Получените стърготини прехвърлете в купа и залейте със студена вода. Оставете настрана 10 минути.

3. В купа чукнете яйцата и разбийте със сол и пипер. Сложете щедро подправки. Добавете и наситнените листа на магданоза и разбъркайте.

4. Отцедете картофите от водата много добре. Прехвърлете ги в суха купа и ръснете малко сол и пипер. Залейте с яйчената смес и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте.

5. Сипете олиото в тиган с диаметър 26-28 см и незалепващо покритие. Разтопете в него маслото. Сипете половината от картофената смес и я разпределете на дъното. Оставете на умерен към слаб огън за 3-4 минути.

6. През това време извадете наденицата от фризера и я рендосайте пак на едрата част на рендето. Кашкавала нарежете на слайсове.

7. Поръсете наденицата върху картофите в тигана, подредете отгоре слайсовете кашкавал и покапете с кетчуп и лют сос по желание. Върху всичко това разпределете останалите картофи. Сложете капак и оставете да се готви 7 минути.

8. С помощта на чиния обърнете ястието и положете да се изпече и от втората страна за 10 минути под капак.

9. Извадете в чиния, нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта