Регистрация

Пататник по американски

Пататник по американски
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1019

Палачинка от рендосани картофи с плънка от задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • 80 г масло
  • 1/2 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 1 шепа бейби спанак
  • 100 г чедър (или друго жълто сирене или кашкавал по избор)
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Главата лук нарежете на полумесеци, а чушката на тънки лентички.

2. Сгорещете половината от маслото в тиган и запържете в него лука докато позлатее. Добавете чушката, гответе още няколко минути и след това добавете и листата спанак. Овкусете със сол и пипер и след като листенцата се отпуснат, пресипете съдържанието на тигана в чиния.

3. Обелете картофите и ги рендосайте на едро ренде. Рендосайте и чедъра.

4. В същия тиган, без да го почиствате, сгорещете останалото масло и след това изсипте картофените стърготини. Разбърквайте ги докато се запържат. Подправете със сол, черен и лют пипер на вкус. Добавете чедъра и оставете да се разтопи върху картофите така, че те да се превърнат в своеобразен пататник.

5. Изсипете зеленчуците отгоре и гответе още минута, за да се темперират. Не размешвайте.

6. Полученото ястие можете да сервирате като прегънете на две във формата на омлет или поднесете отворено - тогава прилича на пица.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта