Домашен пататник с кашкавал и сирене
     Лесно   |   Порции 3-4
  |   Видяна: 7484
    
Родопски пататник по традиционна рецепта с аромат на куркума и джоджен.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
 - 2 глави кромид лук
 - 200 гр сирене
 - 2 яйца
 - 100 гр кашкавал
 - 80 гр масло
 - ½ ч.л. куркума
 - ½ ч.л. черен пипер
 - 1 ч.л. джоджън
 
Начин на приготвяне:
Настъргвате картофите и ги отцеждате от водата. Добавяте към тях всички продукти и разбърквате сместа. Изсипвате я в тавичка и най-отгоре нареждате парчетата масло. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. По желание, докато е още горещ пататника, може да настържете кашкавал.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ