Регистрация

Руладини със сирена и майонеза върху картофи

Руладини със сирена и майонеза върху картофи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 259

Пълнени пилешки гърди с кашкавал, майонеза, горчица и чесън, запечени върху картофени резени.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 парчета пилешки гърди - по около 250 грама всяко
  • сол и пипер
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. с връх горчица
  • 1-2 скилидки чесън
  • 6 плочки кашкавал за сандвичи
  • 1 топка моцарела или 125 г твърда моцарела, кашкавал или друго твърдо жълто сирене
  • картофи по желание - около 600 г + сол + 3 с.л. зехтин + подпраавки по избор (чесън на прах, червен пипер, мащерка или розмарин)
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разполовете през средата на дебелината. След това всяко получено филе начукайте, за да се изтъни. Поръсете двустранно със сол и пипер.

2. Смесете в купичка майонезата с горчицата и намачкания чесън. С четка намажете част от сместа по едната повърхност на пилешките пържоли. Сложете по плочка кашкавал за сандвичи отгоре, а в него - по правоъгълен резен моцарела, кашкавал или друго твърдо сирене в единия край. След това завийте на руло към другия.

3. Ако ще слагате картофи, обелете ги, измийте и нарежете на гредички. Изсипете ги в тава. Поръсете със сол и подправки по избор и покапете със зехтин или олио. Върху тях подредете рулцата едно до друго, но без да се застъпват. Отгоре намажете с останалата смес от майонеза и горчица с чесън.

4. Сложете капак или покрийте с алуминиево фолио. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.

5. Разгърнете фолиото или махнете капака. Поръсете с остатък от твърдото сирене, което предварително сте рендосали. Трябва съвсем малко количество колкото да се образува апетитна коричка. Изключете фурната и върнете в нея за още 5-6 минути.

6. След изваждане поръсете с наситнени листенца магданоз и сервирайте по две рулца в порция с картофи от печенето или друга гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта