Руладини със сирена и майонеза върху картофи
Пълнени пилешки гърди с кашкавал, майонеза, горчица и чесън, запечени върху картофени резени.
Необходими продукти:
- 3 парчета пилешки гърди - по около 250 грама всяко
 - сол и пипер
 - 3 с.л. майонеза
 - 1 ч.л. с връх горчица
 - 1-2 скилидки чесън
 - 6 плочки кашкавал за сандвичи
 - 1 топка моцарела или 125 г твърда моцарела, кашкавал или друго твърдо жълто сирене
 - картофи по желание - около 600 г + сол + 3 с.л. зехтин + подпраавки по избор (чесън на прах, червен пипер, мащерка или розмарин)
 - листенца магданоз
 
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разполовете през средата на дебелината. След това всяко получено филе начукайте, за да се изтъни. Поръсете двустранно със сол и пипер.
2. Смесете в купичка майонезата с горчицата и намачкания чесън. С четка намажете част от сместа по едната повърхност на пилешките пържоли. Сложете по плочка кашкавал за сандвичи отгоре, а в него - по правоъгълен резен моцарела, кашкавал или друго твърдо сирене в единия край. След това завийте на руло към другия.
3. Ако ще слагате картофи, обелете ги, измийте и нарежете на гредички. Изсипете ги в тава. Поръсете със сол и подправки по избор и покапете със зехтин или олио. Върху тях подредете рулцата едно до друго, но без да се застъпват. Отгоре намажете с останалата смес от майонеза и горчица с чесън.
4. Сложете капак или покрийте с алуминиево фолио. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.
5. Разгърнете фолиото или махнете капака. Поръсете с остатък от твърдото сирене, което предварително сте рендосали. Трябва съвсем малко количество колкото да се образува апетитна коричка. Изключете фурната и върнете в нея за още 5-6 минути.
6. След изваждане поръсете с наситнени листенца магданоз и сервирайте по две рулца в порция с картофи от печенето или друга гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Essen Rezepte



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ